Egészség

Felmond a fekete ruhás ápoló, Sándor Mária

A távozó egészségügyért felelős államtitkárral, Zombor Gáborral vállal szolidaritást Sándor Mária, a fekete ruhás ápoló, amikor felmond munkahelyén.

A fekete ruhás nővér hétfő reggel az ATV műsorába a fekete helyett rózsaszín munkaruhában érkezett, jelezve: újabb szakasz kezdődik az általa elindított mozgalom történetében.

Sándor Mária a Népszabadságnak elmondta: hétfő este még bemegy a kórházba, majd műszak után reggel felmond munkahelyén.

Felmond a fekete ruhás ápoló, Sándor Mária

 Sándor Mária visszaadja ápolói oklevelét

Sándor szerint az egészségügyben kialakult helyzet továbbra is tarthatatlan. Zombor Gábor államtitkár távozásával eltűnt az a hiteles ember, aki valamit tenni is akart az egészségügyben. Sándor Mária úgy értékeli, hogy az államtitkárt felállították a székéből, mert “elismerte, hogy igazunk van” – mondja. Hozzátette: visszaadja a magyar kormánynak a színjeles szakápolói oklevelét is, a továbbiakban segédápolóként vállal munkát. Utóbbit azért teszi, mert nem hajlandó tagdíjat fizetni annak a szakmai szervezetnek, amelynek munkájával súlyosan elégedetlen.

Szakápolóként csak akkor dolgozhat, ha tagja a szakmai kamarának, míg a segédápolónak nincsen ilyen kötelezettsége. A segédápolói fizetés még a nyomorúságos ápolónői béreknek is csupán kétharmada.

További híreink a témában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top