A bikram jóga segít túlélni a menopauzát

nlc | 2015. Szeptember 15.
Legalábbis egy negyvenes nő állítása szerint. Már egy hónap izzasztó bikram jóga után sokkal jobban érzi magát, mint egy évvel azelőtt.

Melissa Kite elmondása szerint amikor először próbálta ki a bikram jógát, amellett, hogy alig látott a szemébe csöpögő izzadtságtól, percről percre hatalmasodott el rajta a pánik, szédült, a gyomra forgott, karja, lába zsibbadt, amikor a füle is zúgni kezdett, úgy döntött, ebből ennyi elég volt. Ami talán érthető is, hiszen a bikram jóga 29 gyakorlatát 40 fokra felfűtött, párás teremben gyakorolják a jógázók.

A bikram jóga másfél órás kemény izzadás

Melissa kirohant a teremből, és szinte összeomlott az előtérben. A recepciós azzal nyugtatta, ezek az érzések csupán azért törtek rá, mert most még ez jár a fejében. Melisszát az ájulás kerülgette, és nem igazán hitt a recepciós szavainak, mígnem néhány héttel később a fekete függöny el kezdett fellibbenni a szeme elől. Rosszulléte után két nappal később mégis úgy döntött, újabb esélyt ad a bikram jógának.

A másfél órás kemény izzadás közben emelkedik a vérnyomás, a pulzus, szaporább a lélegzet, s ez éppen abban segített neki, hogy a menopauza ugyanezzel járó kellemetlen tüneteit enyhítse. A forró teremben végzett izzasztó gyakorlatok segítik a test méregtelenítését, a fogyást és hajlékonnyá tesznek.

A menopauza kellemetlen tüneteit megszüntette a bikram jóga

Melissa nem a fentiek miatt kezdett el bikram jógázni, hanem azért, mert negyvenéves korára megjelentek nála a menopauza tünetei, álmatlanság, hőhullámok gyötörték. Annak ellenére, hogy mértékletesen táplálkozott, rendszeresen sétált a kutyájával, lovagolt, a teste nem a vágyott irányba változott. Aztán a bikram jógának köszönhetően néhány fölösleges kilótól is sikerült megszabadulnia, és persze a közérzete, az alvása is napról napra javult. Már egy hónap rendszeres gyakorlást követően sokkal jobban érezte magát, mint azelőtt bármikor.

További bikram jóga, menopauza témájú cikkek az NLCafén

Forrás: Daily Mail

Exit mobile version