Egészség

A sperma tényleg jót tesz a bőrnek?

Az internet tele van a spermával kapcsolatos tényekkel és tévhitekkel. Többek között arról is írnak, hogy az ondó jót tesz a bőrnek. De vajon tényleg így van?

Egy brit szépségblogger, Tracy Kiss arról írt, hogy igen régóta szenvedett rozáceától, de bármilyen krémet is kent a bőrpírra, az mindig csak rosszabb lett. Mígnem egyszer – hogy pontosan hogyan jutott eszébe, nem tudjuk – spermát kent az arcára. A pirosság halványodni kezdett, a bőre puha és ragyogó lett. Sőt azt állítja, hogy ez az egyetlen olyan “bőrápoló”, amiről tudja, hogy természetes, és nem tartalmaz semmilyen mesterséges vegyi anyagot.

A sperma tényleg jót tesz a bőrnek?

A sperma ugyan valóban tele van fehérjével, vitaminokkal, fruktózzal és citromsavval, a bőrgyógyászok azonban mégsem javasolják a rendszeres használatát, mert a hatékonyságára nincs tudományos bizonyíték.

Sőt a módszer ellenzői arra is felhívják a figyelmet, hogy az ondó szexuális úton terjedő betegségek kórokozóit is tartalmazhatja, amiket így könnyen felvihetünk az arcunkra.

Szóval, inkább válasszunk más bőrápolási módszert.

Olvass még sperma témában az NLCafén!

Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top