Szex

Lopják a spermát?

Valóban léteznek spermatolvajok, vagy ez is csak egy új lehetőség a férfiaknak a felelősség hárítására? Utánajártunk.

 

Lopják a spermát?

Kristóf nem akart még apa lenni. Alig tizenkilenc éves volt, amikor elkezdte az egyetemet, mellette pedig minden idejét a focival kötötte le, ahol profi csapatban játszott, és komoly futballkarriert jósoltak neki. Összejött az első nagy szerelem is, Ági, aki néhány évvel idősebb volt a fiúnál. Körülbelül fél évig jártak. „Csak az első alkalommal nem védekeztünk, de akkor is vigyáztunk. Utána minden egyes alkalommal gumit használtam. A szakításunk után – ő hagyott ott engem – pár hónappal telefonon jelentkezett, hogy terhes. Tőlem” – meséli. Kristóf egyszerűen nem akarta elhinni, teszteket kért, de minden jel arra mutatott, hogy valóban ő az apa.

„Véletlenül biztosan nem történhetett meg. Emlékszem, minden alkalommal ő volt az, aki kivitte a szemétbe a használt gumit. Egyszerűen ellopta a spermámat” – emlékszik vissza a fiú, akit annyira sokkoltak a történtek, hogy képtelen volt bármi másra koncentrálni. A jogi egyetemen halasztott, a fociban pedig egyre rosszabb teljesítményt nyújtott, ami végül odáig vezetett, hogy az ígéretes futballkarrierből semmi sem lett. „Volt idő, amikor tényleg elbizonytalanodtam, hátha mégis baleset volt a dolog. Az apaságomból nem kért, a tartásdíjból viszont igen. Azután lettem teljesen biztos az igazamban, amikor pár évvel később megismételte ugyanezt egy gazdag vállalkozóval. Most két gyereke van, két tartásdíjjal, én pedig hiába fordulok bárkihez, nem tehetek semmit” – mondja a férfi.

Lopják a spermát?Csak az apaság bizonyíthatósága számít

„A magyar jog ilyen esetekben csak annyit kér, hogy maga az apaság ténye bizonyítható legyen. Vagyis ha a tesztek megállapítják az apaságot, akkor jár a tartásdíj összege. Gyakorlatilag amúgy is bizonyíthatatlan és kevéssé életszerű, hogy valakinek ellopják a spermáját, bár technikailag bizonyára megoldható a dolog” – mondja erről dr. Kiss B. István családjogász, aki ugyan már harminc éve dolgozik a szakmában, de ilyen esettel/perrel még nem találkozott, sőt a kollégái sem, maximum a filmekben vagy az újságokban látott hasonló eseteket. Meglehetősen ritka, de nem elképzelhetetlen esetről beszélünk tehát, ám egy olyan világban, ahol rengeteg ember próbálja hárítani a felelősséget, ezen sztorik egy része biztosan nem több kifogáskeresésnél és hárításnál.

A spermatolvaj nők csak az egoista pasik agyában léteznek?

A témával számos fórum foglalkozik, ahol többnyire férfiak sajnálkoznak a sajtóban felmerült hasonló eseteken, és rengeteg rosszalló megjegyzést tesznek a szerintük kapzsi és a gazdag pasik pénzére így vadászó nőkre, vagy az olyanokra, akik annyira gyereket akarnak, hogy a pasi véleményével nem számolva szándékosan teherbe esnek. Sok nő ezt nem tudja be másnak, csak a férfiak túl nagyra nőtt egójának. „Honnan ered ez a spermalopó nőkről szóló legenda? És miért nem hal ki soha? A férfijogi aktivisták miért olyan biztosak abban, hogy egy olyan világban, ami teli van spermával, a nőknek pont az ő spermájuk kell, hogy aztán kilenc hónapon át kihordják a babát, tönkretegyék a bőrüket, szüljenek, és mindezt egy olyan férfi oldalán tegyék, aki nem is kíváncsi rájuk? Ne kábítsátok magatokat, fiúk! Ha egy nő terhes akar lenni, nem szorul rá arra, hogy spermát lopjon. Egyszerűen fogja magát, elmegy egy spermabankba, vagy ami még ennél is könnyebb, bemegy egy ittas alfahímekkel teli bárba, ahol már másnap úgysem fog rá senki emlékezni” – hangzik az egyik legtalálóbb komment.

Veszélyben a sztárok?

Lopják a spermát?A csúcsmacsó sztárok és milliomosok körében amúgy is divat tagadni, hogy valakit teherbe ejtettek, és csak hosszas pereskedés és tesztek után hajlandók magukra vállalni a dolgot. Az egyik legismertebb eset Boris Beckerhez köthető, aki egy klub mellékhelyiségében saját bevallása szerint csak orális örömökben részesült, ám a hölgy valahogy mégis teherbe esett. Soma az eset életszerűtlenségéről egyszer már írt egy sommásat a Nők Lapja Cafén, de Beckeren kívül még a milliárdos Steve Bing is csak néhány vizsgálat után ismerte el, hogy a modell Elizabeth Hurley gyermeke tőle származik, és nemrég a kosaras Michael Jordan is azzal szembesült, hogy egy nő a tizenhat éves fia apjaként nevezte meg őt, amit a sztár természetesen tagadott.

Legendák és szóbeszédek

Az elmés fórumozók számtalan bizarr elméletet találnak ki a spermalopásra. A leggyakrabban emlegetett szerint a nő leáll a fogamzásgátló tabletta szedésével, de a partnerének azt hazudja, hogy még mindig védekezik, így előbb-utóbb könnyen teherbe eshet. A másik elmélet a tűvel kilyukasztott óvszerekről szól, de egyes bizarr ötletek még azt is felhozzák, hogy a spermatolvaj nők egyenesen a kondomból lopják ki a hímivarsejteket, és az aktus után dildóra kenve juttatják be maguknak. Mi a fentiekre reagálva csupán annyit kérdeznénk: Miért fekszenek le olyanokkal, akikben egyáltalán nem tudnak megbízni?

A spermalopáshoz két ember kell
Felfedik a spermadonorok kilétét

Lopják a spermát?
 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top