Egészség

Milyen pózban alszol? Ilyen betegséged lesz

Egyáltalán nem mindegy, hogy elterülsz-e háton, vagy magzatpózban összekucorodva szuszogsz. Elmondjuk, hogyan befolyásolhatják az alvási pózok egészségedet.

1. Háton

Számos szakértő szerint háton aludni a legmegfelelőbb pozíció, ilyenkor van ugyanis a legjobb helyzetben a gerinc. Ez a póz az emésztésnek is jót tesz, nem préseli össze a gyomrot, így például a savas reflux kialakulását is megelőzheti. De a szépségnek is jót tehet, hiszen ebben a testhelyzetben az arcbőr szabadon lélegezhet, kevésbé lesz zsíros és pattanásos.

2. Hason

Ha hason alszunk, mint a kisbabák, sokkal pihentetőbb és békésebb lehet álmunk. A kicsik szempontjából sem véletlenül fontos ez a póz, kutatások szerint ugyanis aktiválja az idegrendszert, és így elengedhetetlen a babák fejlődéséhez. Viszont ne aludjunk nyújtott lábakkal, karokkal az oldalunk mentén – ez nagyon rosszat tehet gerincünknek.

Az alvási pózod befolyásolhatja egészségedet - megmondjuk hogyan

3. Oldalt

Sokan szavaznak az oldalon való alvásra, ami nem is véletlen, hiszen már az anyaméhben is ebben a magzati pózban pihentünk. Az oldalunkon való alvás jót tehet a légzésnek, például mindenképpen érdemes lehet átszokniuk erre a pózra a horkolással küzdőknek. Egy dologra kell csak figyelni: hogy el ne aludjuk a karunkat.

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top