Egészség

4 rossz szokás, amivel hagyj fel, ha fogyni akarsz!

Vannak olyan berögzülések, amikről azt hisszük, jót tesznek a fogyókúránknak, miközben szabotálják azt.
4 rossz szokás, amivel hagyj fel, ha fogyni akarsz!

 Se az éhezés, se a túlzásba vitt edzés nem a legcélravezetőbb módjai a súlyfeleslegtől való szabadulásnak. A most következő hibákba már valószínűleg mind beleestünk, aztán csalódottan vettük tudomásul, hogy semmi haszna nem volt az erőfeszítéseinknek. 

 1. Este hat után nem eszel semmit

Az este hat/hét/nyolc óra után fogyasztott étel – a közhiedelemmel ellentétben – nem raktározódik el automatikusan zsírként a szervezetben. A lényeg, hogy ne lépd túl a napi ajánlott kalóriamennyiséget, és akkor este is bátran falatozhatsz! Főleg ha valami egészséges nassolnivalóról van szó.

2. Kizárod a zsírokat az étrendedből

A zsírok nem kivétel nélkül a fogyókúrád ellenségei, sőt! Az egészséges, telítetlen zsírfajták kifejezetten segítik a fogyást. A zsírszegény ételek pedig becsapósak lehetnek, hiszen sokban cukorral kompenzálnak – ami csak további súlygyarapodáshoz vezet.

3. Kihagysz étkezéseket

Sokan azért engedik el magukat vacsoránál, mert felmentést találnak az “egész nap semmit sem ettem” mondatban. Ha kihagysz főétkezéseket, és túl sok órát töltesz étlen, az csak lassítja az anyagcseréd, ami jól aláássa a fogyókúrád.

4. Csak az edzésben bízol

Ha azt hiszed, hogy bármit megehetsz, mert úgyis rengeteget edzel és ledolgozod, ki kell ábrándítanunk: még a napi 8 órát mozgó hivatásos táncosok is szigorú diétához tartják magukat, hogy formában maradjanak. Ha a súlyvesztés a cél, helyezd a hangsúlyt az adagok csökkentésére, és csak utána hagyatkozz az edzésre.

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top