Egészség

Az intelligens ember többet szorong, de ez egyáltalán nem baj

A legfrissebb kutatások szerint különös kapcsolat lehet a szorongás és az intelligencia között, de ez nem feltétlenül egy rossz dolog.

Többnyire azt gondoljuk, a szorongás negatív dolog, pedig lehetnek pozitív oldalai is. Ezt jól bizonyítja egy közelmúltbeli izraeli kísérlet is: 80 alanyt kértek meg, hogy műalkotásokat értékeljenek egy számítógépen. De valójában a kísérlet lényege az volt, hogy miként oldanak meg egy felmerülő problémát – a gépek lefagynak egy vírus miatt, nekik pedig meg kell keresniük egy informatikust, hogy orvosolja a dolgot. Közben egyéb “akadályok” elé is állították őket, például beépített diákok támadták le őket kérdőívekkel és hasonlók. A kutatás azt bizonyította, hogy a leginkább szorongó típusok akarták a legtökéletesebben megoldani a problémát.

Az intelligens ember többet szorong, de ez egyáltalán nem baj

Ez azért lehet, mert a szorongó emberek agya jobban fel van készülve a veszélyhelyzetekre, ezért problémamegoldó képességük is jobb. Ez pedig az intelligenciával is összefüggésben áll. Tehát az intelligens emberek talán sokat aggódnak, de mivel állandó készenlétben állnak, a hirtelen felmerülő krízisekben is jobban tudnak reagálni.

Forrás: LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top