Egészség

4 ok, amiért lomhának érezheted magad edzés közben

Lelkesen vágsz bele az edzésbe, aztán pár perc múlva már a padlón vagy? Bárkivel előfordul, és most azt is megtudhatod, mi okozza az edzés közbeni lomhaságot!
4 ok, amiért lomhának érezheted magad edzés közben

 Amikor már az edzés elején cserbenhagy az energiád, nem csoda, hogy megijedsz vagy felhúzod magad, hogy mégis miért érzed kínszenvedésnek azokat a mozdulatokat is, amiket egyébként szeretsz. A hirtelen jelentkező lomhaság okai azonban nem egyik percről a másikra alakultak ki: érdemes az életmódodat megvizsgálnod, mert lehet, hogy nem megfelelően táplálkozol, vagy nem pihensz eleget.

1. Kevés alvás, sok stressz

Ha az edzés közepén dőlsz ki, érdemes feltenned magadnak a kérdést, aludtál-e eleget, és nem stresszelted-e túl magad az utóbbi egy-két hétben. Lehet, hogy a kimerültség épp a mozgás hatására jelentkezik. 

2. Allergia és asztma

Itt a tavasz, te pedig még sosem voltál lelkesebb, hogy formába hozd magad a nyárra. Akkor miért nem megy az edzés? A tavaszi frissességgel együtt lehet, hogy az allergiád is kiújult. Ennek hatására pedig a sejtek nem jutnak elég oxigénhez, ami megakadályozza, hogy flottul menjen a mozgás. Ha nem tudsz allergiáról, de edzés alatt kapkodod a levegőt, vagy szorít a mellkasod, mindenképp fordulj orvoshoz! 

3. Kiszáradás

Ha nem iszol elég vizet, a vér besűrűsödik – ugyanolyan lomhán áramlik, ahogyan te érzed magad. A szív ilyenkor nehezebben pumpálja, így nehezebben is jut el oda, ahová szükséges volna. Hogy ezt elkerüld, figyelj oda a megfelelő folyadékbevitelre

4. Túl kevés szénhidrát

Gyakori hiba fogyni vágyóknál, hogy teljesen kiiktatják a szénhidrátot az étrendjükből, miközben buzgón edzenek. Igaz, ahhoz, hogy zsírt égess, több kalóriát kell elégetned, mint amennyit beviszel, viszont ahhoz, hogy az edzés jól menjen, szénhidrátokat is kell fogyasztanod – hiszen másképp nem lesz energiád a kalóriaégetéshez. 

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top