Egészség

Sándor Mária: Ezt a csatát bebuktam. Elfáradtam. Feladom!

Sándor Mária a blogján írt arról, hogy nem bírja tovább, visszavonul a közéleti szerepléstől, mert nem tudja legyőzni az itthoni korrupciót.

“…Megtaláltok, ha segíthetek, de elöl menni már nem tudok. Túl sokat vesztettem… Szégyelld magad. hiteles egészségügyi vezetés, szégyelld magad, Országvezetés, hogy hagyod a Magyar Embereket szenvedni és meghalni…Én szégyellem, hogy elfáradtam. Elnézést kérek, de csak egy ápolónő vagyok. Köszönöm szépen a Társaimnak a kitartást (pihenhettek), köszönöm szépen a hiteles Médiának a tudósításokat és Köszönöm szépen Magyarország, hogy értettétek miért indultam. Mindent köszönök, de célom nem értem el. Bocsánatot kérek! Szeretlek, Kolléganők és Kollégák, de a korrupciót legyőzni nem tudom“ – ezekkel a sorokkal zárja hosszú levelét Sándor Mária, a fekete ruhás ápoló.

Sándor Mária: Ezt a csatát bebuktam. Elfáradtam. Feladom!

Sándor Mária nevét akkor ismertük meg, amikor RTL klub egyik műsorában az egészségügyről szóló riportban kifakadt a magyar egészségügy tarthatatlan helyzete miatt. Pár nappal később tiltakozást szervezett, az törekvéseit támogató kollégáit arra kérte, hogy hordjanak fekete ruhát a munkában. Több tüntetésen is beszélt, rengeteg tiltakozó akcióban vett részt.

Sándor Mária és társai egy szeptemberi demonstráción tiltakoztak az alacsony bérek és a kormány egészségpolitikája ellen az Erzsébet hídon. Ezért később 10 ezer forintra büntették, amit inkább közmunkában dolgozott le.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top