Egészség

4 trükk, amitől egészségesebb lesz az alkoholfogyasztás

Tavasszal egyre több okot találni az esti kimozdulásra. Ha szívesen meginnál egy-két italt, de a másnaposságot és az extra kalóriákat elkerülnéd, olvass tovább!

 Az idő kellemes, a nappalok egyre hosszabbak – nem csoda, ha ilyenkor több kedvünk van munka után meginni valamit, mint bezárkózni a lakásba. Csakhogy, ha nem figyelünk, a jókedvünkben lecsúszott italok kellemetlen másnappal és extra kilókkal is járhatnak. Most adunk egy-két tippet, hogyan lehet tudatos az alkoholfogyasztás!

4 trükk, amitől egészségesebb lesz az alkoholfogyasztás

1. Ha rövid, akkor tequila

A röviditalok közül a tequilában van a legkevesebb cukor és szénhidrát, így ha koccintásra kerül a sor, diétázók is bátran ihatnak egyet belőle!

2. A sötét likőröket kerüld el

A tudatos alkoholizálás alapszabálya, hogy az átlátszó likőrökben kevesebb a cukor és a szénhidrát található, mint sötétebb rokonaikban. A whiskey vagy a brandy emellett több kongener anyagot is tartalmaz, ami a másnapon is csak ront.

3. Válaszd a buborékokat

Ha bor és pezsgő között kell döntened, és kiemelten odafigyelsz a kalóriabevitelre, válaszd a pezsgőt! Egy pohárban ugyanis majdnem feleannyi kalória van, mint ugyanannyi borban, viszont az antioxidánstartalma nem kevesebb.

4. Tedd egészségessé az italt

Készíts olyan koktélokat, amikhez szuperkajákat tudsz adni! Például a cékla, az uborka, a dinnye vagy a citrusfélék nagyszerű ízkombinációkat hozhatnak létre, miközben hidratálással kompenzálják az alkohol vízelvonó hatását. 

Forrás: Harper’s Bazaar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top