Egészség

Ördögi körbe került a kislánya életéért küzdő magyar család

Itthon gyógyíthatatlannak tartják, Németországban megműtenék a kis Diát, mégis elbukhat a család terve, ha nem jutnak albérlethez.

Kiköltözne Németországba az a család, amelyiknek legkisebb lányáról itthon lemondtak az orvosok. Az apának lenne kint állása, ha van bejelentett kinti lakcímük, albérletet azonban csak akkor kapnak, ha van munkaszerződés.

A Délmagyar erről a patthelyzetről számol be. Pedig Gazsó Erika és családja élete sokáig jól alakult. Öt egészséges gyerek után jött Dia, aki eleinte úgy fejlődött, mint a többi csecsemő,  néhány hetes korától azonban teste naponta többször is görcsbe rándult, a szeme fennakadt.

Az orvosok nem tudtak megoldást találni arra, hogy ez megszűnjön, a rohamok pedig a szürkeállomány elsorvadásához vezettek. A kislány szeptemberben lesz ötéves, de “a mai napig képtelen kommunikálni, így azt sem tudják megállapítani, hogy lát-e, vagy érez-e bármit. Csecsemőként fekszik az ágyban egész nap, csak hangos gügyögéssel jelzi, milyen a hangulata”.

A lapnak az édesanya azt mondta, hogy magyar orvosok szerint lányuk gyógyíthatatlan, de a család ebbe nem törődött bele. Viszont ausztriai és német kórházaktól is kaptak olyan visszajelzést, hogy elvállalnák Dia operációját. Az agyműtét során stimulálnák az idegsejteket, hogy az elhaltak funkcióját a még épek vegyék át.

Ehhez szükség lenne a német társadalombiztosításra, amihez az apának lenne is egy német álláslehetősége, ám amíg nincs bejelentett lakcímük, nem kötnek munkaszerződést. Albérletet viszont csak akkor kapnak, ha van munkaszerződés.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top