Egészség

Csak semmi Photoshop, merd szeretni a tested!

Itt az ideje rendet tenni a fejekben, hogy a gyerekeinknek reális képük lehessen az emberi testről, és szeressék magukat. Erről szól egy most indult pozitív testkép kampány.

Még csak ma kezdődött a szeptember, és máris itt van az ősz első kampánya, ami arra bátorítja a nőket, hogy fogadják el a testüket annak minden tökéletlenségével együtt. 

A most induló Minden Nő Kampány ötletgazdája Charli Howard modell, akinek a története tavaly ősszel elég nagyot szólt. Charli azért hagyta ott korábbi ügynökségét, mert beszóltak neki, hogy nem elég vékony. Charli egyébként 34-36-os ruhákat hord, és 172 centi magas, szóval igencsak sudár. Megaláztatásairól akkor a Facebookon tálalt ki, hangsúlyozva, hogy milyen káros az a kép, amit a divatszakma a csontsovány modellekkel sugall az emberek felé. Rengeteg lány lesz az irreális testi elvárások betege, ami ellen fel kell lépni. Charli kijelentette, hogy a továbbiakban is szívesen modellkedik, de csak olyan ügynökségnek hajlandó dolgozni, amely nem támaszt vele szemben totál teljesíthetetlen és valóságtól elrugaszkodott elvárásokat.

Új ügynökségénél aztán megismerkedett Clémentine Desseaux-val, a francia plus size modellel, és vele együttműködve indította most útjára a Minden Nő Kampányt, melynek nyitánya egy videó, melyben különböző bőr- és hajszínnel, eltérő testi adottságokkal rendelkező modellek szerepelnek és beszélnek arról, milyen fontos az önelfogadás, a különbözőség ünneplése és a szemléletváltás a divatiparban ahhoz, hogy az utánunk következő generációknak pozitív testképük lehessen.

“Mindenkinek van narancsbőre, vannak striái vagy más bőrhibája. Amikor bemész egy szobába, ami tele van nőkkel, akiknek nincs a testük beolajozva, nincsenek Photoshoppal eltorzítva, akkor rájössz, hogy a te tested is teljesen normális. Ha több márka arca lenne átlagos alkatú és egészséges testi arányokkal rendelkező nő, akkor talán a nők kevesebbet szoronganának a természetes adottságaik miatt” – véli Charli Howard.

Az ötletgazdák arra buzdítanak mindenkit, hogy #iamallwoman hashtaggel posztoljanak képet magukról a közösségi oldalakon, így ünnepelve a sokféleséget, az emberi test káprázatos szépségét.

bathroom selfie @ work, because i felt like a little curvy doll today – LOL #torrid #torridmodel #iamallwoman

Melody Lanoir (@melodylanoir) által közzétett fénykép,

via

Olvass még pozitív testkép témában az NLCafén:

  • Ilyen a tökéletes női test a legújabb kutatás szerint – képek
  • Egy férfi levele minden csíkos hasú, karikás szemű, lógó mellű nőhöz
  • Levetkőzött 100 nő, hogy megmutassák, az emberi test különleges
  • Gonosz megjegyzések ezreit kapja egy nő, mióta megosztotta ezt a fotót

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top