Egészség

Ezt a vitamint szedd, ha frissen akarod tartani az agyad

A tél beköszöntével amúgy is ideje feltankolni szervezetünket a megfelelő vitaminokkal, de az immunrendszer erősítése mellett az agy frissen tartására is érdemes erőt fordítanunk.

Rengeteg tényező befolyásolhatja agyunk frissességét: ha olvasunk és mozgásban tartjuk a tekervényeket, az agy is tovább maradhat aktív, de a közelmúlt kutatásai szerint az olívaolajban és magvakban gazdag mediterrán diéta is sokat segíthet – még a memórián is.

Ezt a vitamint szedd, ha frissen akarod tartani az agyad

Ha azonban szeretnénk, hogy az elménket fokozatosan éberen és egészségesen tartsuk, vitaminokkal is hozzájárulhatunk az egészségéhez! Erre pedig a B12 a legalkalmasabb! A B12-vitamin megtalálható a húsban, halban, tojásban és tejtermékekben, de a vegetáriánusok a szójából készült termékeket is választhatják.

A B12vitamin kulcsfontosságú a központi idegrendszer működésében, javítja a memóriánkat, serkenti az agyműködésünket, és segíthet, hogy az eszünk sokáig éles maradhasson. És aggódni nem kell: bár a napi ajánlott mennyiség 2,4 mikrogramm (terhes nőknek egy picit több), túladagolni nem nagyon lehet – a szervezet szépen feldolgozza ezt a vízben oldódó vitamint.

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top