Egészség

A kullancscsípés veszélyeire figyelmeztet egy gyermekét vesztett anya

Orvosai szerint a kétéves amerikai kislány egy kullancscsípés után kapta el a ritka fertőzést, ami aztán az életét követelte.

Az első tünetek múlt vasárnap jelentkeztek, amikor az egészen addig teljesen egészséges kétéves Kenley váratlanul belázasodott. A család egyik barátja a 24-Hour News 8-nak elmondta, szülei még aznap bevitték a kétéves kislányt az ügyeletre, aki torokfájdalmakra és gyengeségre panaszkodott.

“Az orvosok sem hitték, hogy egy egyszerű torokgyulladásnál komolyabb baja van” – mondta a barátnő, Nichol Kirby, majd hozzátette, mikor a kislány tünetei a kapott gyógyszerek ellenére tovább romlottak, édesanyja újra kórházba vitte őt. “A legijesztőbb az volt, hogy bármivel próbálkoztak, nem tudták levinni Kenley lázát.

Kép forrása: Facebook
Kép forrása: Facebook

Kenley kedden magas lázzal és az egész testét beborító vörös kiütésekkel került kórházba. Az orvosok sziklás-hegységi foltos lázzal kezdték kezelni, amit a gyanú szerint egy fertőzött kullancs csípése után kapott el a kislány. Az anya később könnyek közt beszélt arról, hogy a segítség már túl későn érkezett: Kenley teste az erős gyógyszerek ellenére feldagadt, végül kedd éjszaka belehalt a betegségbe.

Kayla Ratliff most a hatalmas veszteség után azért küzd, hogy felhívja a figyelmet a betegségre, ami lánya életét követelte. Szeretné, ha más szülőknek nem kellene keresztülmenniük azon, amin neki, mert már az első tünetek jelentkezése után gyanakszanak a foltos lázra, és megfelelő segítséget kérnek gyermeküknek.

Olvass még többet a kulancscsípésről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top