Cékla, édesburgonya, répa – a legtöbb zöldségchips ezekből a zöldségekből készül, így nem csoda, hogy aki nassolni is egészségtudatosan szeretne, inkább ezeket választja, mint a sima chipset. A dietetikusok azonban aggasztó eredményre jutottak a zöldséges ropogtatnivalókkal kapcsolatban.
Kutatásaik alapján a zöldségchipsek zacskói csak 2/3 arányban tartalmaznak zöldséget, a maradék hozzávalóik olajból és sóból állnak. A megdöbbentő nem is ez a tény, hanem az, hogy az egészségesnek hitt zöldségchips valójában még az egészségtelennek ítélt nassolnivalóknál is több zsírt tartalmaz: 40 gramm zöldségchipsben több zsír van, mint ugyanennyi Pringlesben, és kétszer annyi, mint egy szelet Mars csokiban.
A dietetikusok ezért azt javasolják, készítsük el házilag a zöldségchipseket, mert a boltiaknál még a sima chipsszel vagy akár egy fánkkal is jobban járunk.