Egészség

Testhezálló álláshirdetés unatkozó labradoroknak

Kutyáknak jelent meg álláshirdetés az egyik hazai álláskereső portálon, amiben karrierváltásra biztatják az otthon unatkozó labradorokat. A tehetséges négylábúakból vakvezető kutya lehet.

Magyarországon jelenleg 33 ezer látássérült ember él, és mindössze 1 százalékuknak van vakvezető kutyája. Egy-egy kutyára akár fél évet is kell várni, ezt a folyamatot gyorsítaná meg a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola a Profession.hu segítségével.

A feladott hirdetésben azokat az 1-1,5 éves “kallódó”, tehetséges labrador kutyákat keresik, akik új kihívásokra készen állnak, és szívesen változtatnánk jelenlegi életvitelükön, hogy segítő társakká válhassanak.

A felhívás célja természetesen nem az, hogy boldog kutyákat szakítsanak el a családjuktól. Azonban az élet sajnos gyakran produkál olyan helyzeteket, amikor jó megoldás lehet a “karrierváltás”. A gazda költözése, betegsége vagy akár válása is vezethet oda, hogy a kutyára már nemcsak hétvégén nincs idő, de a napi sétáltatását sem lehet megoldani és túl sok ideig marad napközben egyedül. Ilyenkor egy lelkiismeretes gazda felismerheti, hogy nem tud eleget foglalkozni a kutyájával, és beláthatja, hogy a szeretett állat többre hivatott.

A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola felhívása az ilyen gazdiknak szól.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top