Egészség

Sportcuccbazár: mielőtt lemész a terembe

Egy újabb január, egy újabb remek lehetőség, hogy gondolatban elkezdj sportolni. Mert jó, mert egészséges, fogyni is fogsz, jobban is nézel majd ki. De aztán többnyire ennyiben is marad a dolog. Mit szólnál, ha most nemcsak gondolat lenne, hanem valóban neki is vágnál? Adunk néhány ötletet, hogy mire lesz szükséged, hátha ezzel is kedvet csinálunk hozzá.

Bármilyen sportnak kezdesz neki, mindenképpen szükséged lesz az alapokra, vagyis megfelelő ruházatra. Nem, nem ér rá beszerezni majd, ha belejössz, mert ha nincs jó és kényelmes ruhád, nem fogod tudni élvezni, és simán elmegy a kedved már a második alkalommal.

Tehát szükséged lesz egy sportnadrágra, ami kényelmes és jól szellőzik.

Egy jó, tényleg nagyon jó sportmelltartóra. Ez az egyik legfontosabb.

Egy kényelmes sportfelső bentre.

És egy sportfelső kintre.

Akkor most pontosítsuk a felszerelés többi részét. Vegyük először a futást vagy gyaloglást, ami azért jó, mert az egész testet megmozgatja, minden izmot használsz közben. Emellett kitisztítja a fejed, csökkenti a stresszt, vagyis minden értelemben szuper.

Az első és legfontosabb egy nagyon jó futócipő. Ne ár szerint válassz, hanem kizárólag annak alapján, hogy hogy érzed magad benne. Legyen könnyű, kényelmes.

 

Én mindig zenét hallgatok futás közben, az megadja a kellő lendületet. A telefonodnak szüksége lesz egy nagyon biztonságos tokra.

 

Nekem, mondjuk, az ilyen kis táska jobban bejön, még a kulcsom is belefér.

Nem árt az sem, ha látható vagy. Ha szeretsz este vagy nagyon korán, még sötétben futni, akkor egy ilyen mindenképpen kell. Fő a biztonság.

Minden sportra érvényes, így a futásra is, hogy fontos a megfelelő folyadékbevitel. Ha hosszabb távra indulsz, feltétlenül legyen nálad egy jó kulacs.

Egy másik nagyon jó mozgásforma a jóga. Szintén minden testrészt megmozgat, oldja a stresszt és lenyugtatja az elmét. Ha a futás nem neked való, akkor bátran válaszd ezt. Eleinte okvetlenül menj el egy jógaterembe, hogy megtanuld az alapokat, utána már akár otthon is végezheted.

Akárhol gyakorlod, kelleni fog egy jó jógaszőnyeg.

Vagy akár egy egész jógafelszerelés otthonra.

Jól jöhet egy pihe-puha zokni is, amiben nem csúszik a lábad, és nem fázik. Így biztosan a gyakorlatokra tudsz koncentrálni.

Valamint egy jógatakaró. Egyes gyakorlatoknál gerinctámasztóként vagy meditációs párnaként is használható.

 

Ha pedig elszánt vagy, hogy valamit szeretnél, de annyira azért nem, hogy ebben a hidegben elhagyd a szobát, megmutatjuk, mik a lehetőségeid, ha tavaszra formába szeretnél lendülni.

Ha nagy a lelkesedés, akkor egy elliptikus tréner tökéletes választás. Szerintem legalábbis nagyon jó.

 

De az ugrókötelezés se rossz.

És vannak a nagyon érdekes sportfelszerelések. Ez például egy hasizom-erősítő.

 

Kézi súlyzó pedig tényleg jó, ha van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top