Egészség

Az enyhe januárban fertőző lehet a disznóvágás

Az enyhe időjárás miatt nem hűl le elég gyorsan a hús, ezért kórokozók jelenhetnek meg benne. Ezért lehet veszélyes most a disznóvágás.

Ha nincs hideg, a hús lassabban hűl le, és kórokozók jelenhetnek meg benne, ahogy a bélben is, amibe töltik a húst. Idén januárban a +7-10 fokok sem ritkák, ilyenkor már nagyon oda kell figyelni, mikor és hogyan vág disznót az, aki szeret a családdal, barátokkal állatokat öldösni. A botulizmus, más néven a kolbászmérgezés pedig akár halált is okozhat.

Disznóvágás (forrás: TV2)

Disznóvágás (forrás: TV2)

A Tények riportjában gyakorlott disznóvágók, kolbásztöltők beszélnek a problémáról, közben sok vágóképet lehet megtekinteni halott vagy még élő állatokról, feldolgozás alatt álló húscafatokról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top