nlc.hu
Egészség

Újfajta bakteriális fertőzés kutyáknál

Újfajta baktérium betegíti meg sorra a kutyákat az Egyesült Államokban

Már a keleti és a nyugati parton is felbukkant a baktérium, amely a titokzatos légúti megbetegedéseket okozza kutyáknál.

Új típusú bakteriális fertőzés állhat az amerikai kutyákat érintő titokzatos légúti betegség hátterében. Már az Egyesült Államok keleti és nyugati partjáról is jelentettek eseteket – állítják New Hampshire-i kutatók.

Új betegség a kutyáknál (Fotó: Getty Images)

Új betegség a kutyáknál (Fotó: Getty Images)

A New Hampshire-i, Rhode Island-i és Massachusetts-i 70 fertőzött kutya mintájának genetikai szekvenálása egy eddig ismeretlen baktériumot tárt fel – írták a New Hampshire-i Állategészségügyi Diagnosztikai Laboratórium kutatói online jelentésükben.

Az egyik kutató, Dr. David Needle a CBS News-nak adott interjújában az ismeretlen kórokozót “funky baktériumnak” nevezte.

„Méretében és genomjának méretében kisebb, mint egy normál baktérium” – mondta Needle, a New Hampshire-i Egyetem Élettudományi és Mezőgazdasági Főiskola patológiai részlegének vezetője. (VIA)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top