Egészség

5 szuper gyakorlat ülőmunkát végzőknek

Napi 6-8 óra az íróasztalnál rendesen le tudja fárasztani az embert.

A rendszeres ülőmunka is lehet kemény, hiszen ugyanúgy elgémberednek az ember végtagjai, még úgy is, hogy nem kemény fizikai melót űz. Ritka az olyan illető, aki órákon át egyenes háttal és derékkal tud ülni, majd frissen és vidáman távozik délután. Szeretnék én is ilyen lenni, de a második percben elfelejtem, hogy ki kell húznom magam, és úgy esem össze, mintha egy tonnás cementes zsákot dobtak volna a vállamra. A következő gyakorlatokat így mellettetek magamnak is bátran ajánlom, hátha bejön!

Bokakörzés

Forgasd a bokáidat mindkét irányba 5-5 másodpercig, mindezt 4×10­ alkalommal. 

Torzó csavar

A széken ülve tedd talpaidat a padlóra, majd fordulj el jobbra, és fogd meg a széktámlát a bal kezeddel. Csavard el annyira a törzsedet, amennyire csak tudod, és tartsd ki ezt a nyújtott pózt, majd ismételd meg a másik oldalon is. 

ülőmunka. iroda, egészség, mozgás

Lábszárizom-gyakorlat

Nyújtsd ki a lábaidat és feszítsd hátra a lábfejeket, tartsd ki a mozdulatot, majd válts át velük spiccbe. 4×12 gyakorlatot végezz ebből.

Hasizom-erősítő lábemelés

Told kicsit hátrébb a széket az íróasztaltól, és üljél úgy, hogy a boka és a térd 90 fokos szöget zárjon be. A törzsedet egy kicsit előredöntve emeld fel egyszerre mindkét lábadat körülbelül 10 centi magasra. Végezz a gyakorlatból 4×10-et.

Farizomgyakorlat

A kemény, izmos fenekek elérése érdekében szorítsd össze a farizmaidat legalább 10 másodpercig, majd ismételd meg a 10-es gyakorlatot háromszor.

 

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top