Egészség

5 hiba, ami miatt nem elég pihentető az alvásod

Nem elég vagy egyszerűen nem elég pihentető az alvásunk? Néha a legapróbb részleteken múlhat az éjszakai pihenés...!

Se édesség, se fűszer

Ha lehet, alvás előtt kerüljük a cukros édességeket és a túlságosan fűszeres fogásokat. A Journal of Clinical Sleep Medicine egyik tanulmánya szerint a telített zsírokkal és cukorral teli ételek után zavartabban alszunk, és többször felriadhatunk álmunkból.

Óvatosan a hidratálással!

Persze nagyon fontos, hogy elég folyadékot vigyünk be, de a lefekvéshez közeledve már próbáljuk visszafogni magunkat… Magunkkal szúrunk ki, ha éjjel ki kell mennünk mosdóba, és ezzel teljesen felborítjuk alvási ciklusunkat.

Félre a mobillal!

Ez már a modern kor problémája, de mégis talán ez a pihentető alvás legnagyobb ellensége: a mobil. Már több kutatás bizonyította, hogy a kijelzőkből sugárzó hideg, kékes-fehéres fény meggátolja, hogy az agyunk elkezdje termelni az elalvást segítő melatonint, így pedig sokkal nehezebben alszunk majd el. A legjobb, ha egyáltalán nem visszük magunkkal a telefont a hálószobába.

Ne szeresd túl forrón!

Csábító lehet este egy forró zuhany vagy fürdő után ágyba dőlni, de ahhoz, hogy gyorsan el tudjunk aludni, a testünknek muszáj kicsit lejjebb nyomnia a hőmérsékletét. Ha mindenképpen szükségünk lenne a nyugtató forró vízre, időzítsük két órával lefekvés előttre.

Ideális szoba

Sokszor elhangzott már, de nem lehet rá eléggé figyelni: a hálószobánk legyen megfelelően sötét, nyugodt, és ami a legfontosabb, ne legyen túl meleg! Ha megteremtjük az ideális körülményeket, sokkal kellemesebb és pihentetőbb lehet az alvás.

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top