Egészség

Itt a mosható „vécépapír”! Környezettudatos vagy gusztustalan?

Vászonpelenka felnőtteknek.

A környezettudatos megoldások az életünk minden területén egyre nagyobb teret nyernek. Nejlonzacskó helyett újrahasznosítható vászonzsákok, házhoz szállítás helyett saját dobozban szállított étel, tampon helyett intimkehely, és itt a legújabb fejlemény: vécépapír helyett mosható törlőkendő.

A „family cloth”, avagy „családi törlő” többeknél nemcsak a kis-, de a nagydolog elvégzése után is nyugodtan használható, majd egy zárható kukába teszik és kimossák őket. Egy nő például azt nyilatkozta a BuzzFeednek, hogy szerinte az eldobható toalettpapír valójában olyan, mintha lehúznánk a pénzt a vécén: „Ha azt kérdezed, hogy miért használnál fel újra valamit, amivel a nemi szerveidet törlöd, akkor én visszakérdezek: a fehérneműdet minden használat után kidobod?

A nő azt is elmesélte, hogy a családja már egy éve mosható kendőket használ pisilés után. A másik dolog megoldása nyilván könnyebb lesz, ha szereznek egy bidét. Mostanra azonban popsikendőkkel oldják meg a problémát, amit ugyan kidobnak, de nem a vécébe dobják.

Bár a támogatók számos pozitívumot hoznak fel az eljárás mellett, például hogy tisztábbnak érzik magukat, hogy a rongyokat különböző vidám mintával lehet beszerezni, vagy hogy hölgyek számára „azokon a napokon” mennyivel kényelmesebb, mint a sima toalettpapír – a legtöbben még mindig berzenkednek az ötlettől.

Forrás: Yahoo

Kiemelt kép: Instagram/@graywolffie 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top