Immunerősítésnek a leginkább kézenfekvő, bekapkodni pár vitamintablettát. Sokkal egészsétudatosabb viszont, ha a természet kínálta lehetőségek közül választjuk nekünk megfelelő immunerősítőt. Fűszer- és gyógynövények, gyümölcsök és zöldségek, amelyekre elsősorban számíthatunk, ha a szervezetünk védvonalát szeretnénk megtámogatni.
Immunerősítés lélekben
Mielőtt átrendeznénk az étkezési szokásainkat az immunerősítés támogatásáért és nagyon helyesen áttérünk a vitamin- és rostdús táplálkozásra, tudnunk kell, hogy az immunrendszererünket a hosszú ideig fennálló stresszhelyzet tudja a leginkább megnyirbálni. Ha egy új problémával, vagy élethelyzettel kerülünk szembe, az stresszt válthat ki belőlünk. Törekedjünk arra, hogy minél előbb megoldást találjunk a problémára, ezzel lecsökkentve a stressz szervezetünkre gyakorolt romboló hatását. Ha kettőnél több megoldási lehetőséget találunk, már van miből választanunk, és nem is fog annyira kétségbeejtőnek tűnni az adott szitu.
Vitaminos immunerősítés
Ősztől egészen tavaszig az egyik legfontosabb vitamin, amit pótolnunk kell, az a D-vitamin. Ezt ugyanis a napfény hatására a szervezetünk saját maga állítja elő. Jelentős szerepe van a csontképződésnél, az egészséges fogak kialakulásakor és elősegít a kalcium és a foszfor felszívódását. Egyes kutatások szerint, a D-vitamin gátolja a daganatos sejtek kialakulását.
Mozogj az erős immunrendszerért!
A rendszeres mozgás bizonyítottan immunerősítő. Akik hetente legalább 3-4 alkalommal sportolnak, sokkal nagyobb valószínűséggel maradnak egészségesek a téli időszakban is, mint akik csak a kanapén pihegnek, az egész napos irodai ülőmunkát követően. A friss levegőn, szabadban mozgás szintén növeli a vér oxigénszintjét, ami kedvezően hat az egészségünkre. Ne féljünk tehát a hűvösebb időtől sem!