Egészség

Pisztácia: egészséges, de nem mindenkinek

A pisztácia isteni finom tud lenni akár nassolnivalónak, sósan, akár süteménybe sütve, fagylaltnak pedig egyenesen mennyei. Fedezzük fel a egészségre gyakorolt jótékony hatásait, de azt is tudnunk kell, hogy van, akinek nem ajánlott.

A pisztácia egy eredetileg Nyugat-Ázsiából, Görögországból származó, kemény és száraz héjú gyümölcs. A Római Birodalom idején aztán elterjedt az egész Földközi-tenger medencéjében. Népszerűsége azóta távolabbi vidékeken is a magasba emelkedett. A kaliforniai pisztácia természetesen is sokkal sósabb, mint a Közel-Keletről származó. Lássuk, mi ennek az oka.

Az isteni pisztácia egészséges

A legfőbb exportőr Irán, ott biztosan tudják, hogy a pisztácia koleszterincsökkentő, így a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását is jelentősen csökkenti. Megakadályozza ugyanis a koleszterin lerakódását az érfalakban. Ezenkívül gazdag antioxidánsokban: A-, E- és B-vitaminokban, bőségesen tartalmaz káliumot, kalciumot, cinket és magnéziumot.
Az antioxidánsoknak köszönhetően egyesek szerint rákmegelőző hatása is van, illetve 100%-kal csökkenti a stressz okozta magas vérnyomást.
A benne található zsírsavak pedig telítetlenek, tehát jótékonyak, mert a szervezet nem halmozza fel őket.

Akiknek nem ajánlott

Természetesen, akik mogyoróallergiában szenvednek, jobb, ha a pisztáciával sem próbálkoznak.
A másik ok, amiért érdemes mértékkel fogyasztani, az a sóssága. A pirított, zacskós pisztácia leggyakrabban sózott is, ezért a magas vérnyomással küzdők mértékkel fogyasszák.
Emellett fogyókúra során is jobb, ha mértékkel fogyasztjuk.

✅ Unbelievably Creamy! Pistachio Ice Cream

LeGourmetTV Is Now Glen & Friends Cooking! This is the most decadent Ice Cream recipe that we make... Well this Unbelievably Creamy Pistachio Ice Cream is worth the time!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top