Egészség

Csak négy kézzel lehet kinyitni az új óvszert – fontos üzenete van

Az argentin szexjátékgyártó cég a beleegyezés fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet.
óvszer beleegyezés kampány

A vállalkozásunk kezdettől fogva elkötelezettje a biztonságos szerelemnek, ám csak most, az új kampányunkat tervezve döbbentünk rá, mennyire keveset beszéltünk eddig a szexuális kapcsolatok egyik legfontosabb eleméről: a beleegyezésről” – írja Twitter-oldalán a kifejezetten szexjátékszerek és óvszerek forgalmazására szakosodott argentin cég, a Tulipan.

A posztban hozzáteszik, hisznek abban, hogy a szex csak abban az esetben lehet mindkét fél számára ugyanolyan élvezetes, ha az együttlétbe korábban mindkét fél beleegyezett. Épp ezért most egy olyan, limitált szériás óvszert dobtak a piacra, ami egyedi tervezésével a beleegyezés fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet lévén, „együttes erő” nélkül gyakorlatilag használhatatlan.

Az óvszer kibontásához négy kézre van szükség: kettő, a doboz oldalán lévő gombok kioldásához, kettő a tetejéhez.  

  • „Ha a válasz nem egyértelmű igen, akkor az tulajdonképpen egy nem.”
  • „Beleegyezés nélkül nincs élvezet.”
  • „A beleegyezés az egyik legfontosabb dolog a szexben.”

Az egyedi óvszer csomagolásán ilyen és ehhez hasonló üzenetek olvashatóak majd, a készítők pedig remélik, hogy a figyelemfelhívás eléri majd a célját. Annál is inkább, mert egy friss felmérés szerint az argentin férfiak jelentős része egyáltalán nem védekezik – emlékeztet cikkében a CNN amerikai hírcsatorna

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top