Ilyenkor, a tavaszi hetekben nők ezrei vágnak bele valamilyen biztos sikerrel kecsegtető fogyókúrába, hogy mire eljön a szezon, formába lendüljenek – elsősorban saját maguk, másrészt a környezetük megelégedésére. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, természetesen le kell mondani az édességek nagy részéről is, de azért szerencsére vannak kivételek ez alól a szabály alól is. Na persze nem könnyű megtalálni azt a finomságot, ami ízélményben a maximumot adja, kalóriában viszont igencsak keveset, ez a csokoládés gyümölcsnyárs viszont pont ilyen lehet.
Hozzávalók:
- gyümölcsök ízlés szerint (eper, málna, ananász)
- sovány kakaópor
- friss menta
- stevia
- kevéske vaníliaőrlemény
- 1 tojássárgája
- 1 kk fahéj
- 1 ek sovány tejszín
Elkészítés
- Mossuk meg, majd kockázzuk fel a gyümölcsöket, és húzzuk fel őket fanyársra a mentalevelekkel elválasztva.
- Vízgőz fölött olvasszuk meg a kakaóport, a steviát, a tojássárgáját. Ha kell, adhatunk hozzá egy kevés tejszínt is.
- Mehet bele a vaníliaőrlemény és a fahéj, addig keverjük, míg egy sűrű csokikrémet nem kapunk.
- Ebbe lehet aztán mártogatni a gyümölcsöket.
Így mutass stopot az édességnek
Arra az esetre, ha a recept nem lenne elég, összegyűjtöttünk pár tippet is, hogyan szerelhetjük le az édesség utáni kínzó vágyunkat.
Ha szinte elviselhetetlenül tör ránk az „úgy ennék valami finomságot” jelenség:
- Együnk valami magas fehérjetartalmú ételt, mert gyakran a fehérjehiány jelentkezik az édesség iránti vágyban.
- Édességevés helyett sétáljunk egy nagyot, legalább messze kerülünk a spájztól.
- Gargarizáljunk szájvízzel, vagy mossunk alaposan fogat.
- Kezdjünk bele valami teljesen más tevékenységbe, ami eltereli a figyelmünket
- Együnk gyümölcsöt vagy zöldséget, az ezekben lévő gyümölcscukor és rost elegendő lesz a szervezetünknek.
- Együnk egy kocka 70 százalékos étcsokoládét.