Egészség

Ez történik a testeddel, ha egy hónapig nem eszel cukrot

A cukorfogyasztás igazi függőséget okozhat, amitől ténylegesen nehéz megszabadulni, Ha mégis sikerül ellenállnunk a cukornak és a cukrot tartalmazó élelmiszereknek, a testünk meghálálja. Már egy hónap elég, hogy kimutatható legyen a javulás.

Már tényként kezelhetjük, hogy a cukor komoly függőséget okoz, keményebbet akár, mint az alkohol vagy a drog. De nézzük, mi is történik a testünkkel, ha egy hónapra sikerül félresöpörnünk ezt az édes csábítást.

Kisimultabb arcbőr

Ahogy a szervezetünk megtisztul a cukortól, és szinte detoxikálódik, ez meglátszik a külsőnkön is: arcbőrünk napról napra sugárzóbb és kisimultabb lesz. A cukor ugyanis zavart okoz a kollagén beépülésében, amely a rugalmas és tónusos arcbőr felelőse.

Regenerálódik az emésztőrendszer

A szánktól egészen a gyomrunkon át a belekig az emésztőrendszerünk minden állomása fellélegzik, ha felhagyunk a cukor fogyasztásával, hiszen a cukor csak megterheli és nehézkesség teszi ezek működését, tápláva az olyan baktériumokat, melyek hasmenést, puffadást, székrekedést, egyszóval emésztési panaszokat okoznak. Emellett a candida gombáknak, a női intim fertőzések leggyakoribb kiváltójának is az egyik legfőbb tápláléka a cukor.

Energia és jókedv

Ha sikerült túlélni az első napokat cukor nélkül, lassan a hangulatunkon is érezni fogjuk a változást. Kimutatták ugyanis, hogy a túlzott cukorfogyasztás nagy valószínűséggel depressziót okoz. A cukros ételek ráadásul elnehezítik a gyomrunkat, és fogyasztásuk diszkomfortérzést eredményez.

Súlycsökkenés

Az nem igazán meglepő, hogy ha kevesebb cukrot eszünk, akkor komoly esélyünk van a fogyásra, hiszen kevesebb kalóriát veszünk magunkhoz. Ráadásul éhségrohamokra sem kell többé számítanunk, amik a cukor elfogyasztását követik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top