Életmód

Ennyi cukrot adunk a gyereknek anélkül, hogy tudnánk…

Azt hiszed, egészséges, azért adod a gyereknek, közben pedig lehet, hogy tele van cukorral. Van, olyan gabonapehely, aminek a negyede cukor. Megmutatjuk, mennyi édesítő van a szülők által egészségesnek gondolt finomságokban: túrórudi, müzliszelet, joghurt és ravasz társaik.

Van, ahol már külön részleg van duci gyerekeknek a ruhaboltban. A WHO adatai szerint 3,2%-ról 28,5%-ra nőtt a túlsúlygondokkal küzdők aránya az elmúlt húsz évben Európában. Az elsődleges ok a mozgásszegény életmód, és a magas kalóriaértékű ételek fogyasztása. Ennél is komolyabb gond, hogy a gyermekeknél is megjelentek azok a betegségek, amelyek korábban az elhízott felnőttekre voltak jellemzőek.

Pedig a megkérdezett magyar szülők négyötöde szerint nagyon fontos, hogy a gyermekük rendszeresen sportoljon a HumanReport megbízásából készített friss kutatás szerint. A szülők szerint a gyermekek leggyakrabban az iskolában sportolnak, iskolán kívül majdnem minden második gyerek (45 százalékuk) szokott legalább heti rendszerességgel sportolni.

Mégis örök probléma, és egyre égetőbb kérdés, mit adjunk enni a gyereknek, vagy mivel vegyük rá arra, hogy ne egészségtelen ételeket akarjon enni.

Korábban mutattunk nektek néhány egészséges tízórait. Végigvettük, mit esznek a gyerekek a menzán, és mit esznek a főiskolások. Sőt, Gasztro rovatunk még tippeket is adott olcsó és egészséges menzakosztra.

A szülők 80 százaléka szerint fontos, hogy a gyermek változatosan és egészséges étkezzen, és 50 százalékuk mindent megtesz azért, hogy a családban ne fogyasszanak magas transzzsírsav-tartalmú ételeket.
Ám sokszor az egészségesnek gondolt élelmiszerek sem olyan egészségesek, mint amilyennek tűnnek, vagy amit hirdetnek magukról. Lapozd végig galériánkat, és megmutatjuk, mennyi cukor van egy doboz joghurtban, egy tejszeletben vagy egy túrórudiban.

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top