Ezer érvünk van rá, hogy mindennap egyél lenmagot

nlc | 2019. Június 30.
Hihetetlen, hogy van még egy szuper élelmiszer, ami ilyen sok jótékony hatással bír egészségünkre, mint a lenmag, mi meg szinte észre sem vesszük. Összegyűjtöttük, mi erő lakozik ezekben az apró kis lenmagokban.

Több mint 6000 éve ismeri és termeszti az ember a lenmagot. Az ókorban sokkal nagyobb becsbe tartották, hiszen a hétköznapi ember is tudatában volt az egészségre gyakorolt hatásával. Nagy Károly idejében például egyenesen kötelező volt a fogyasztása az egészség megőrzése érdekében. Lássuk, minek is köszönheti hihetetlen erejét ez a pici, sötét barna vagy aranyszínű magocska.

Ami a lenmagba belefér

A lenmag legnagyobb előnye: a benne található Omega3 zsírsavak és a lignánok. Ez utóbbi felelős a női hormonok egyensúlyban tartásáért, így hozzájárul a termékenység fokozásához, illetve a változókor kellemetlen tüneteit csökkenti. Fontos, hogy fogyasztás előtt a lenmagot őröljük meg, hiszen egészben lenyelve, szinte változatlan formában halad át emésztőrendszerünkön apró mérete miatt. Amihez lenmagfogyasztással hozzájuthatunk:

A lenmag minden előnye

Szervezetünkben lenmagőrlemény vagy lenmagolaj formájában tudja hatékonyan kifejteni hatását a szív- és érrendszerre, illetve menopauza idején, csökkenti a kellemetlen tüneteket. A lenmag lignántartalmának köszönhetően:

A lenmag további előnyei:

Exit mobile version