nlc.hu
Egészség

A hamburger is része lehet az egészséges étkezésnek

Nem kell lemondani a hamburgerről, ha egészségesen szeretnél étkezni

A mennyiség az, ami dönt.

Dübörög a grillszezon, és jó hír érkezett azoknak, akik ilyenkor szívesen készítenek maguknak hamburgert, egyes szakértők szerint ez az étel is része lehet az egészséges étkezésnek, de nagyon fontos a mértékletesség. A kutatások szerint ugyanis a vörös húsoktól és a nagy zsírtartalmú tejtermékektől nem lesz bajunk, ha azokat kis mennyiségben fogyasztjuk. 

Egy nő hamburgert eszik

Fotó: Pexels

Egy kanadai kutatásban 80 ország étrendjét, valamint a korai halálozás, a stroke és a szívbetegségek arányát hasonlították össze. Mint kiderült, azok az emberek voltak a legegészségesebbek, akik az átlagosnál nagyobb mennyiségben fogyasztottak gyümölcsöt, zöldséget, halat, dióféléket és hüvelyeseket, például babot, és kisebb eséllyel haltak meg fiatalon.

Ugyanakkor azt is megállapították, hogy napi 85 gramm vörös hús nem károsítja az egészséget, amennyiben persze nem feldolgozott termékről volt szó, vagyis például a steak, a bélszín, vagy a friss hamburgerek készítéséhez használt darált marhahús kis mennyiségben teljesen rendben van. Ami pedig a magasabb zsírtartalmú tejtermékeket illeti, ezekből két adag a napi ajánlott mennyiség. 

(via The Sun)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top