nlc.hu
Egészség
Angela Merkel azt állítja, jól van

Angela Merkel azt állítja, jól van

Egy hónapon belül harmadszor tört rá tegnap a remegési roham a német kancellárra.

Egy hónapon belül harmadszorra tört rá remegés Angela Merkelre nyilvános eseményen. A német kancellár teste szerdán akkor kezdett remegni, amikor egy katonai díszceremónián állt a finn miniszterelnökkel Berlinben. A 64 éves politikus először június 18-án, az ukrán elnök berlini fogadásakor kapott remegési rohamot, amit akkor a nagy melegre fogtak. Másodjára június 27-én, a Bellevue palotában, egy minisztere kinevezési ünnepségén kezdett reszketni.

„Jól vagyok. Már korábban is mondtam, hogy ez a javulási szakasz Zelenszkij elnök katonai fogadtatása után. A jelek szerint nem fejeződött be teljesen. De van előrehaladás. Egy ideig ezzel kell élnem. Viszont jól érzem magam. Senkinek sem kell aggódnia” – idézte Merkel szavait az Euronews berlini tudósítója.

Angela Merkel

Angela Merkel (Getty Images)

A német kancellár egészségi állapotával kapcsolatban ugyanakkor rengeteg a találgatás. A kancellári hivatal azonban következetesen tartja magát ahhoz, hogy Angela Merkelnek semmi baja.

Az nlc.-nek néhány napja nyilatkozó neurológus szerint feltehetően nem neurológiai probléma áll a háttérben, inkább a stressz és a pszichés kimerültség okozhatta a rohamot, míg a belgyógyász annyit mondott, hogy a Parkinson-kór, illetve az elvonási tünetek okozhatnak ilyen remegést, ám tény, hogy Angela Merkel esetében még pletykaszinten sem merült fel soha a túlzott alkoholfogyasztás gyanúja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top