Egészség

Levették a mellét, aztán kiderült, hogy nem is volt rákos

A 28 éves édesanyának súlyos kemoterápiás kezelésen is át kellett esnie – feleslegesen.

Feleslegesen kezeltek kemoterápiával egy 28 éves angol édesanyát – írja a Mirror. Sarah Boyle-nál 2016 végén mellrákot diagnosztizáltak, a fiatal nőnek az agresszív gyógyszeres kezelés mellett dupla masztektómián is át kellett esnie.

műtét

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

Mint kiderült, minden ok nélkül, hiszen nem is volt rákja, hibás diagnózis alapján kezdték meg a kezelését. Megdöbbentő módon a kórház csak hónapokkal az első vizsgálat után vette észre a tévedést – de addigra Sarah több kemoterápiás kezelésen is átesett, és mindkét mellét eltávolították.

Sarah-t borzasztóan megviselte a szörnyű procedúra. A Stroke-on-Trentben élő nőnek ugyan időközben sikerült megszülnie második gyerekét, Louist, de a műtétek miatt szoptatni már nem tudott, amit nagyon nehéz volt feldolgoznia. „Az elmúlt évek nagyon nehezek voltak a számunkra – mondta a kétgyermekes anya. – Az már önmagában megrázó, amikor közlik veled, hogy rákod van – de amikor kiderül, hogy feleslegesen estél át a megerőltető kezeléseken, az még rosszabb.”

Sarah az eset után beperelte a kórházat, ügyvédeinek sikerült elérniük, hogy az intézmény elismerje, hibáztak. „Semmi sem fogja megváltoztatni, amit átéltem, de tudnom kell, milyen lépéseket tesznek azért, hogy senki másnak ne kelljen átmennie azon, amin nekem” – mondta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top