Egészség

Szülés közben élesztette újra újszülött kisbabáját egy nő

Hiába hívta a mentőket már akkor, mikor először megérezte a fájásokat, a segítségre végül több mint háromnegyed órát várnia kellett.

Legyen bármilyen furcsa is, nem ez volt az első alkalom, hogy a kanadai édesanya, Danielle Johnston megmentette gyermeke életét: néhány éve, mikor legnagyobb lányát, az akkor mindössze 10 hónapos Kate-et maga alá temette a homok, csakis azért nem történt tragédia, mert Danielle jóval az előtt megkezdte a kislány szakszerű újraélesztését, hogy a mentők a helyszínre érkeztek volna.

Az immár négygyerekes kanadai nő július 16-án délután se veszített el a lélekjelenlétét, amikor minden előjel nélkül, váratlanul megindult nála a szülés. Danielle a Yahoo amerikai hírportálnak elmondta, először nagyon megrémült; félt, hogy mivel hármas ikrekkel várandós, olyan komplikáció lép majd fel, amelyhez mindenképpen orvosi segítségre lesz majd szüksége. Épp ezért, amikor először megérezte a fájásokat, azonnal értesítette a mentőket is.

Miközben a mentőkre még jó háromnegyed órát várnia kellett, Danielle megszülte a hármas ikrek legidősebb tagját: Karlee-t. „Az után, hogy világra jött, feltűnt, hogy Karlee nem sírt fel. Nem lélegzett, és amikor ez tudatosult bennem, úgy és ott, ahol voltam, megkezdtem az újraélesztését – magyarázza Danielle, aki elismerte azt is, hogy miközben kislánya életéért küzdött, erős fájásai voltak. „Nem hiszem, hogy lett volna más választásom. Úgy voltam vele, hogy anyaként ez a minimum, amit a gyerekemért meg kell tennem.”

Karlee az édesanyja közbeavatkozásának köszönhetően végül felsírt, nem sokkal később pedig megérkezett a mentő is, amely azonnal a legközelebbi kórházba szállította Danielle-t, ahol az orvosok császármetszéssel segítették világra másik két babáját, Jacket és Liamet. Danielle a Yahoonak elmondta, az ikrek a körülményekhez képest szerencsére mindannyian jól vannak, igaz, egy ideig még biztosan kórházban maradnak majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top