Egészség

Alig néhányan segítettek a váci halálos baleset sérültjeinek, nekik a mentős hálálkodott

A civileknek a mentős köszönte meg a segítséget.

Három ember halt meg abban az autóbalesetben, amely szombaton történt a 2-es úton, Vácnál. A baleset helyszínére érkező egyik mentős, Lausch Patrik nyilvános Facebook-posztban számolt be arról, hogyan zajlott a mentés. Leírta, hogy kollégáival kevesen voltak a sérültek ellátására, ezért civilektől kért segítséget a mentésben. Ellentmondásos tapasztalatokat szerzett.

A váci baleset helyszíne (fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Több száz ember volt a föltorlódott kocsisorban, de összesen 6-an voltak hajlandóak a szakadó esőben nekiállni segíteni” – írta a hivatásos mentős. A hat segítő között volt egy orvos és két családtagja, illetve egy fiatal nő és az anyja is. Nekik kellett esernyőt tartaniuk, vagy rászorítaniuk a nyomókötést a sérülésekre, miközben a mentősöknek szakadó esőben, az út szélén kellett két embert újraéleszteniük. 

Miattuk volt esélye a sérülteknek. (…) Miattuk jobb ez a világ” – írta a mentős a civil segítőkről. Azoknak, akik csak fotózták őket, és nem szálltak ki az autójukból, azt írta, reméli, még tükörbe tudnak nézni.

(via Index)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top