Egészség

Nyomozás indult a nő ügyében, aki azt állítja, direkt tették meddővé egy műtét közben

Tovább bonyolódik a miskolci kórház ügye

Folytatódik annak a nőnek az ügye, akin állítása szerint a miskolci kórházban olyan műtétet hajtottak végre, ami miatt természetesen úton már nem eshet teherbe, de erről nem kapott tájékoztatást. A műtét után 3 évvel, egy feljelentés révén szerzett csak tudomást arról, hogy lényegében meddő lett” – írta a 444.hu. Az ügyben már folyik a nyomozás annak megállapítására, hogy az orvosigazgatót és a kórházat terheli-e felelősség. 

Fotó: 24.hu

168 Óra tette közzé azt az elképesztő történetet, amelyben egy huszonhat éves nő azt állítja, tudta nélkül és így akarata ellenére távolították el mindkét petevezetékét a miskolci kórházban. Ráadásul felmerült a gyanú arra, hogy mindez rasszista indíttatásból történt. Nagyon kemény vádak, amelyekre most az intézmény orvosigazgatója reagált a Magyar Nemzet című lapban. „Teljes hazugság és egyértelmű lejáratás, hogy a kórházunkban kivették egy nő mindkét petevezetékét, hogy ne tudjon gyereket szülni: az állítások valótlanságára bizonyítékunk is van” – mondta el Nagy Gábor. Szerinte csupán lejárató kampányról van szó, ezért feljelentette az eredeti cikk íróját és lehozóját rágalmazásért.

Mint elmondta, az érintett nő görcsös alhasi fájdalmakkal jelentkezett náluk. A panaszok fokozódásával és egy ultrahangvizsgálattal méhen kívüli terhességet állapítottak meg nála, ami miatt megoperálták. Tagadta azt is, hogy a nő mindkét petevezetékét eltávolította.

A 168 Óra eredeti írása már nem elérhető. Annak levételéről a lap főszerkesztője, Rózsa Péter döntött. Azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy „olyan információ birtokába jutottak, amelyek az online cikk közlésekor még nem álltak rendelkezésre, és ezeket feldolgozva szeretnék majd ismét közzétenni az anyagot”. Később közölte azt is, hogy megválnak attól a szerkesztőtől is, aki „a szolgálati utat megkerülve, önkényesen” kitette a honlapra a cikket, pedig a lap vezetése sem a cikk január 16-i első, sem pedig a később készült változatát nem tartotta közlésre alkalmasnak. 

Ágoston Zoltán, a 168 Órától távozó szerkesztő a Facebookon válaszolt Rózsa Péter szavaira, és ott megírta, a cikket eredetileg a nyomtatott lapba tervezték, ki is volt hagyva rá 3 oldal, de a rovatszerkesztő jelezte, hogy a hetilapnak mégsem kell, mert rizikós és egyoldalú. Ezután online rovatvezetőként úgy döntött, hogy ott megjelenteti a cikket, mert annak az állításait alátámasztják a hivatalos kórházi dokumentumok. Szerinte Rózsa Péter azért követelte a cikk eltávolítását, mert azt „jogilag aggályosnak” tartotta, és nem akar felülni „orvosellenes kampánynak”. 

A 168 Óra a cikket azóta visszavonta. A cikk főszereplője azt írta a 444.hu-nak küldött levélben, hogy  szerinte a 168 Óra újságírója és szerkesztője több orvost is megkérdezve, körültekintően jártak el az ügyében, és rendkívül méltánytalannak, megalázónak érzi a 168 óra főszerkesztőjének eljárását, és visszavonta a korábbi engedélyét a betegdokumentációja felhasználására. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top