Egészség

Tagadja a kórház, hogy akarata ellenére tették volna meddővé a nőt

Meddővé tétel kérdés nélkül?!

A 168 Óra tette közzé azt az elképesztő történetet, amelyben egy huszonhat éves nő azt állítja, tudta, és így akarata ellenére távolították el mindkét petevezetékét a miskolci kórházban. Ráadásul felmerült a gyanú arra, hogy mindez rasszista indíttatásból történt. Nagyon kemény vádak, amelyekre most az intézmény orvosigazgatója reagált a Magyar Nemzet című lapban.

„Teljes hazugság és egyértelmű lejáratás, hogy a kórházunkban kivették egy nő mindkét petevezetékét, hogy ne tudjon gyereket szülni: az állítások valótlanságára bizonyítékunk is van” – mondta el Nagy Gábor. Szerinte csupán lejárató kampányról van szó, ezért feljelentette az eredeti cikk íróját és lehozóját rágalmazásért.

Mint elmondta, az érintett nő görcsös alhasi fájdalmakkal jelentkezett náluk. A panaszok fokozódásával és egy ultrahangvizsgálattal méhen kívüli terhességet állapítottak meg nála, ami miatt megoperálták.

„Ahogy minden műtét előtt, ebben az esetben is személyesen tájékoztatták a beteget, aki aláírta a személyre szabott beleegyező nyilatkozatot és a mindent részletező műtéti szükségességet” – emelte ki Nagy Gábor.

„A műtét lezajlását a szakmai normáknak megfelelően rögzítették, ahol leírták a méhen kívüli terhességet, illetve azt, hogy nem lett mindkét petevezeték eltávolítva, csak a bal oldali, ami veszélyeztette a beteg életét.  (…) Egy ilyen visszaélést azért sem lehetne elsumákolni, mert egy műtétnél átlagosan hatan jelen vannak (…) az is nonszensz, hogy ha ilyet kért volna, indoklás nélkül, mindnyájan zokszó nélkül megtették volna: mindenkinek megvan a gyógyítási szabadsága és felelőssége.

Mindenesetre a 168 Óra cikkében megszólaló nő azt állítja, nemhogy beleegyezést nem kértek tőle, még csak nem is tájékoztatták a beavatkozás előtt és után sem. 

A kórház főigazgatója a médiahírek miatt belső vizsgálatot rendelt el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top