Egészség

Az orvosok semmi jóval nem biztatták Orsit, akit 25 évesen gázolt el egy autó

Azóta nagyon sok mindenre rácáfolt már, amit az orvosok állapotáról mondtak.

Két éve ilyenkor még mindent saját maga oldott meg, aztán az élet minden önállóságot kivett a kezéből, és arra kényszerítette, hogy mások jóindulatának kiszolgáltatva éljen. Temesvári Orsolyát 25 évesen, edzés után gázolta el az autó, amitől örökre megváltozott az élete – derült ki az RTL Fókusz riportjából.

RTL videó

Balesete előtt nagyon aktív volt, edzett, futott, dolgozott, a hétvégéit is telezsúfolta, de ahogy fogalmaz, a lelkével nem akart annyira foglalkozni, aztán az élet rákényszerítette. A baleset napján is futóedzésről igyekezett hazafelé barátjával, amikor elgázolta egy autó.

Eleinte nem akarta felfogni mi történt, szerinte soha nem lehet feldolgozni ezt a kiszolgáltatottságot, de ezt kompenzálni tudja az a sok ember, aki körülötte van. Orsi a karjait, kezeit sem tudja mozgatni, igaz, jobb kezét már felemeli, de csuklótól lefelé nem tudja koordinálni kezei mozgását. A gyógytorna eredményeként telefonját már meg tudja fogni.

Az első diagnózisa szerint életveszélyes, súlyos állapotban volt. Eleinte azt mondták, hogy valószínűleg egész életében ágyhoz kötve él majd lélegeztetőgépre kötve, de hat hét alatt megszabadult a géptől.

A balesetet egy idősebb férfi okozta, aki másnap már meg akarta látogatni Orsit, aki csak egy év után egyezett bele a találkozóba. Azóta havonta egyszer meglátogatja, Orsi megbocsátott neki.

Jelenleg egy speciális intézetben él, mert az otthoni körülmények nem alkalmasak az ápolására. Nagyon szeretne egy akadálymentesített albérletbe költözni, de nem tudja, miből finanszírozná az életét az ápolószemélyzettel együtt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top