Egészség

Alig bírják tartani a tempót a kínai orvosok és ápolók a koronavírus terjedésével

Egyesek gyakorlatilag idegösszeroppanást kaptak az alváshiány miatt, miközben egyre több a fertőzött.

Egyre több videó lát napvilágot arról, amint az orvosok, ápolók sírva omolnak össze, miután már napok óta alvás nélkül próbálnak küzdeni a koronavírus okozta fertőzések ellen. A felvételeket állítólag egy vuhani kórházban rögzítették, a vírus epicentrumában, mely múlt hét csütörtök óta karantén alatt áll.

Épp kórházba szállítanak egy koronavírussal fertőzött betegeket Hong Kongban (Fotó: Getty Images)

Az egyik videóban egy fehér köpenyt viselő nő szinte sikítva mondja, „ezt már nem bírom elviselni”. Egy másik videóban egy orvos szinte idegösszeroppanást kap a kórházi erőforrások hiánya miatt. Sőt, egyes felvételek szerint a kórház már ágyhiánnyal is küzd, annyi a beteg. Nem véletlen épít a kínai kormány rohamos gyorsasággal két külön, 1000 és 1300 ággyal felszerelt kórházat a betegek számára.

A koronavírus eddig 81 emberrel végzett, és világszerte több mint 2800 a fertőzöttek száma. Legalábbis a hivatalos adatok szerint: egy videóban egy vuhani ápolónő azt mondja, Hubei tartományban (ide tartozik Vuhan is) már legalább 90 ezer embert fertőzött meg a vírus.

Fotók: The Sun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top