Egészség

Eddig már négy ember életét mentette meg Zoltán, a pénzügyi szakügyintéző

A férfit mindig megtalálják ezek az esetek, ő pedig szívesen segít.

Eddig négy ember életét mentette meg Csomai Zoltán Kristóf. Legutóbb február 6-án, csütörtökön Veszprémben, a kórháznál egy ötven éves férfiét – írja a Veol. A férfi, aki foglalkozására nézve biztosítási és pénzügyi szakügyintéző, a mellkaskompresszió technikáját még korábban, autóvezetéskor tanulta meg, és azt javasolja, mindenki sajátítsa el a módszert, hiszen soha nem lehet tudni… – ahogy ezt az ő esete is bizonyítja.

Fotó: Unsplash

Zoltán csütörtökön arra lett figyelmes, hogy az úton fekszik egy férfi Veszprémben, a kórház közelében, mellette egy asszony kétségbeesetten járkál és kiabál. Megállt, hívta a 112-es segélyhívót, és miután látta, hogy újraélesztésre van szükség, azonnal nekifogott a mellkaskompressziónak, amíg ki nem érkeztek a mentők.

Felidéz a lapnak egy másik esetet is, amikor egy évvel ezelőtt egy nagy családi rendezvényen élesztett újra egy asszonyt, illetve két korábbi esetet is, amikor nyári fesztiválokon segített. 

„Miközben küzdünk mások életéért, gondoljunk valami szépre – tanácsolja Zoltán –, illetve arra, hogy egy ember életét mentjük, és nyomjuk, nyomjuk összekulcsolt kézzel az illető mellkasát egészen a mentők érkezéséig!”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top