Egészség

Megvan a negyedik magyarországi koronavírus-fertőzött

Pár órával azután, hogy egy debreceni férfi tesztje is pozitív lett, azonosították a negyedik koronavírus-fertőzöttet is az országban.

Diagnosztizálták a negyedik koronavírusos fertőzöttet Magyarországon – jelentették be a Koronavirus.gov.hu oldalon csütörtökön késő este. A beteg a már ugyancsak koronavírussal diagnosztizált egyik iráni diák iráni barátnője. Már mindketten a Szent László Kórházban vannak.

A közlés szerint a barátnőnek a Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumában hitelesített laborvizsgálata pozitív lett. Emiatt „haladéktalanul megkezdődött a járványügyi vizsgálat és a kontaktkutatás” is.

Eddig összesen négy embernél mutatták ki a koronavírust Magyarországon: a két iráni diáknál, egyikük barátnőjénél és egy debreceni férfinél.

Szintén csütörtökön jelentették be, hogy

egy Milánóban dolgozó debreceni férfi koronavírus tesztje is pozitív lett.

A férfi rendszeresen ingázott az olasz nagyváros és Debrecen között. Február 29-én, szombaton hajnalban szállt le repülővel a hajdúsági megyeszékhelyen, a reptéri testhőmérséklet-ellenőrzéskor még nem volt láza.

Később belázasodott, és a mentő a Kenézy Gyula Kórházba szállította, ahol elkülönítették, és mintát vettek tőle. Azóta bebizonyosodott, hogy megfertőződött az új koronavírussal.

Az oldal esti adatai szerint 40-en vannak karanténban a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályán.

(nlc/MTI)

(Kiemelt kép: Getty Images)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top