Egészség

Koronavírusos férfi sétálgatott egy szlovák kórház folyosóján

Tizenhat egészségügyi dolgozót helyeztek karantén alá egy szlovákiai kórházban, miután érintkeztek a fertőzött beteggel.

Karanténba helyeztek tizenhat egészségügyi dolgozót – tizenhárom nővért és három orvost- a ružinovi kórházban, Szlovákiában. A tüdőosztályon, ahol dolgoztak, olyan beteg férfit kezeltek, akiről később kiderült, hogy koronavírusos – nyilatkozta a kórház szóvivője a TV JOJ-nak, Eva Kliská.

Koronavírus - Fertőtlenítés (képünk nem a szlovák kórházban készült) Fotó: MTI/Veres Nándor

Koronavírus – Fertőtlenítés (képünk nem a szlovák kórházban készült) Fotó: MTI/Veres Nándor

A férfi március 10-én koronavírusra utaló tünetekkel jelentkezett a kórházba, nem sokkal előtte Miamiban járt. Egy e-mailből kiderült, hogy a tüdőosztály vezetője, aki egyben az igazgatónő is, annak ellenére vette fel a férfit az osztályra, hogy tisztában volt annak tüneteivel. Miután a későbbi vizsgálatok kimutatták a COVID-19 vírust a férfi szervezetében, március 12-én azonnal átszállították őt a kramárei kórházba.

Jelenleg tizenhat dolgozónk van karanténban, így nincs, aki ügyeljen az osztályon. Veszélybe sodródott a súlyos betegek ellátása is. A fertőzött páciens elutasította a védőmaszkot, többször átsétált a folyosón és röntgenen is járt. A röntgenes munkatárs másnap ismét szolgálatban volt, de azóta már őt is elkülönítették” – olvasható a TV JOJ számára küldött e-mailben.

Eva Kliská, a kórház szóvivője megerősítette az információt, a kórház felelősséget vállal a történtekért, a tüdőosztály korlátozva működik tovább. (VIA)

Rimóczi Ancsa /CMA

Még több a koronavírusról:

Mit tehetünk most?
Fontos szigorítás jön a patikákban

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top