Egészség

16 órát várt, összeesett, mire elvitték a karanténközpontba

Hihetetlen kálváriát járt meg egy szlovákiai férfi, csak mert be akarta tartani a karanténszabályokat.
Hiába várt

„Tizenhat órát kellett várakoznia a szélben és a hidegben egy Németországból hazatérő szlovákiai férfinek arra, hogy elvigyék őt a bősi karanténközpontba” – írja a parameter.sk szlovákiai weboldal.

A Miroslav néven emlegetett férfi Németországban dolgozik, de úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány miatt hazatér Szlovákiába. Mivel családjában többen is egészségügyi problémákkal küzdenek, nem akarta őket kitenni a fertőzés kockázatának, ezért úgy döntött, hogy karanténba vonul.

Telefonon értesítette az illetékes hatóságot a helyzetéről, és sikerült elintéznie, hogy elhelyezzék őt a bősi karanténközpontban. Kedden este 7 óra körül szállt le a vonatról az ausztriai Kittseeben, majd öt megpakolt bőrönddel a szlovák határra ment.

Elmondása szerint senki sem jött érte, ezért úgy döntött, hogy továbbmegy. Néhány kilométer után elért egy benzinkúthoz, és annak a parkolójában várakozott a segítségre.

A karanténközpontból először arról értesítették, hogy érte jönnek, később ezt lemondták. „Nem volt már erőm tovább intézkedni, teljesen kimerültem” – mondta a helyi tévének.

Végül hajnali fél 2 körül összeesett a kimerültségtől, a benzinkút alkalmazottai átfagyva találtak rá a fűben. Amíg a mentők a helyszínre értek, adtak neki enni és inni is. Három órát töltött a mentőautóban, majd reggel 8 órától újfent a parkolóban várakozott tovább. Kapott egy hívást, miszerint mégiscsak sikerült elintézni az elszállítását. Újabb hosszú órákat töltött a hidegben, a kamionsofőrök ennivalót, innivalót és meleg dolgokat vittek neki. Végül több mint 16 órát kellett várakoznia, mire az ígért autóbusz megérkezett.

Címlapképünk illusztráció.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top