Egészség

Szemléletes 3D videón a pusztítás, amit a koronavírus végez a tüdőben

Az orvosok a virtuális valóság világát hívták segítségül, hogy személtessék, milyen gyors romboló hatásra képes a Covid-19 az emberi szervezetben, azon belül is a tüdőben.

A 3D szimuláción többek közt az látható, hogy a koronavírus milyen gyorsan terjed, miután megfertőzte a szerv szöveteit. Az egészséges területeket kékkel jelölték, a betegséggel fertőzötteket pedig sárgával és kékkel.

A felvételt az amerikai George Washington Egyetemi Kórház munkatársai készítették, a VR technológia bevetésével, hogy bemutassák a koronavírus pusztító hatását. A szimulációhoz egy valós, 50-es éveiben járó beteg adatait és tüdejét vették alapul, aki eleinte a koronavírus enyhébb tüneteit produkálta, mint lázat, légszomjat és erős köhögést. Ezt követően hamar leromlott a férfi állapota, melynek következtében lélegeztetőgépre kellett tenni az intenzív osztályon.

A páciens jelenlegi állapotáról viszont nem közöltek további információkat, így nem tudhatjuk, hogy meggyógyult-e vagy sem. Ám az egyetem orvosai szerint, akiknek a videóban látható módon roncsolja a vírus a tüdejét, ha túl is élik a betegséget, és amennyiben a gyulladás nem csökken, attól hosszú távon maradandó károsodásokat szenvedhet a beteg légzési képessége.

(via)

Még több információ arról, hogyan működik a koronavírus: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top