Egészség

Táncoló afrikai gyerekek és cukiskodó Justin Trudeau – Ilyen videókkal próbálja a világ elmagyarázni a gyerekeknek a koronavírust

Legutóbb épp Győrfi Pál próbálta cukin elmondani a gyerekeknek, mit kell tenniük a járvány idején, de nem ő az egyetlen, aki próbálja eligazítani őket ezekben a nehéz időkben. Gyerekslágerrel, Playmobil figurákkal és tánccal magyarázzák el nekik, mi is az a koronavírus. A legjobbakból válogattunk.

Aki egy kisgyerekkel él együtt a karanténban, jól tudja, milyen nehéz, vagy bizonyos kor alatt szinte lehetetlen elmagyarázni egy gyereknek, mi az a koronavírus, miért kell otthon maradni, miért nem találkozhat a barátaival vagy miért nem mehet a játszótérre. A szülő munkáját persze egyetlen YouTube-videó se végezheti el, ám mégis van néhány, ami segítséget nyújthat. Ilyen videókkal próbálnak segíteni világszerte abban, hogy a gyerekek tudják, mi a dolguk járvány idején.

Afrikai gyerekek koronavírustánca

A szuperaranyosan induló videóban egy afrikai faluban táncolnak a gyerekek, miközben fülbemászó dallamokkal énekelnek arról, miért fontos otthon maradni és kezet mosni, és azt is elmondják, hogy a koronavírus egy kegyetlen betegség. Mondjuk kicsit túl közel táncolnak egymáshoz, de ne legyünk szőrszálhasogatók. A videó második fele már kicsit hardcore-abb, amiben a gyerekek eljátsszák, hogy a földön fekve, tömegesen haldokolnak, bár a látvány kétségtelenül hatásos.

Orvosok gyerekrapje

Két mókázásra hajlamos orvos a munkaruhájukban állt be egy stúdióba rappelni arról, hogy nem jó móka elkapni a koronavírust, ezért a gyerekek ne piszkálják folyton az arcukat, és a könyökhajlatukba tüsszentsenek. Ha egyszer véget ér a járvány, és kedvük támad inkább rapperként karriert csinálni, a világ tárt karokkal fogadja majd őket.

A Baby Shark koppintás

„Ko-Ko-Ko-Ko-Ko-Corona” – hangzik a Baby Shark refrénjének erős koppintása ebben az igencsak félresikerült, de pont a bénasága miatt szórakoztató dalban, ami valami rejtélyes okból úgy szól, mintha a pincében játszanák, de a mikrofon, amivel felvették, az emeleten lenne. A dalhoz társuló rajzok legalább annyira rosszak, mint maga a dal.

A Playmobil oktatóvideója

Az egyik legprofibb és legalaposabb videót a Playmobil angol részlege készítette el, amiben tényleg minden infó ott van attól kezdve, hogy miért veszélyes a vírus azon át, hogy hogyan terjed, egészen addig, hogy miért baj az, ha megtelnek a kórházak. Mindezt Playmobil figurák és egy aranyos robot, ROBert tolmácsolásában kapjuk.

A vietnami gigasláger

A vietnami egészségügyi minisztérium igazán kitett magáért, ez a koronavírus sláger ugyanis akkora dallamtapadást okoz, hogyha nem a koronavírusról szólna, ez lehetne a tavasz/nyár legnagyobb slágere. Simán el tudnám képzelni valamilyen boyband előadásában is, de így, rajzfilmes tálalásban is cuki.

Dr. Panda tanítja a népet

Ez a kis kínai rajzfilm elég népszerű a neten, és valóban elég alaposan elmagyarázza a gyerekeknek, amit tudniuk érdemes a járványról. A két főszereplő, Dr. Panda és Toto ugyan cukik, de ettől még a videó kissé vontatott és hosszú, de legalább alapos.

Justin Trudeau megmondja a tutit

Bár a legkisebb gyerekek nyilván nem politikusoktól akarnak tájékozódni a járványról, a kicsit nagyobbak számára talán érdekes lehet, ha az ország első emberei avatják be őket a tudnivalókba. Hazánkban norvég mintára Novák Katalin, az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára próbálkozott ilyesmivel, de Kanadában meg sem álltak a miniszterelnökig, Justin Trudeau-ig, aki laza zakóban, egy lépcsőn ülve válaszolt a gyerekek kérdéseire néhány egészségügyi szakember segítségével.

nlc.kapcsolódó

Koronavírus: tanyán élő gyerekek kerültek kórházba

Kőnig doki helyreteszi, avagy így csalogassuk elő a bennünk szunnyadó orvost!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top