Egészség

Koronavírus itthon: 1190-re nőtt a fertőzöttek száma, és elhunyt 11 beteg

Egy nap alatt 210-zel ugrott meg a fertőzöttek száma Magyarországon.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1190 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 11 idős, krónikus beteg (7 férfi és 4 nő; a legfiatalabb 64, a legidősebb 89 éves volt). Ezzel 77-re emelkedett az elhunytak száma. 112-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból – számolt be a legfrissebb adatokról a koronavirus.gov.hu.

Kórházba viszik a lakókat a Pesti úti idősotthonból - Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Kórházba viszik a lakókat a Pesti úti idősotthonból – Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Pesti úti idősek otthonában eddig 151 igazolt koronavírus-fertőzött van, és 7 elhunyt. A fertőzöttek száma várhatóan magasabb lesz a több mint 500 idős lakó között, a laborvizsgálatok még jelenleg is tartanak.

Jelenleg a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

A legfrissebb koronavírus hírek az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top