Egészség

26 évig élt egy rozsdás késsel az agyában a kínai férfi

Még 1994-ben szúrták meg a fején, és hiába voltak panaszai, csak pár éve vették észre az orvosok a kést az agyában.

Egy rozsdás kést távolítottak el egy 76 éves férfi agyából Kínában, 26 évvel azután, hogy fejen szúrták. A férfit még 1994-ben támadták meg késes rablók, azóta pedig az agyába fúródott 10 centis pengével élte a mindennapjait.

Csodával határos módon nemcsak túlélte a sérülést, hanem évtizedekig élt a késsel a fejében. A földműves férfi azonban komoly fejfájással küzdött, a jobb szemére elveszítette a látását, és csaknem teljesen lebénult a bal karja és lába.

Csak 2012-ben vették észre egy röntgenvizsgálat után, hogy a penge még mindig az agyában van. Az orvosok úgy ítélték meg, hogy túl kockázatos simán kivenni a kést, ezért az operáció mellett döntöttek.

Hogy elvégezzék a nem mindennapi beavatkozást, miatt több mint háromezer kilométert utazott a férfi, hogy a lehető legjobb ellátást kaphassa. A műtét sikeres volt, és mostanra a férfi minden panasza elmúlt, visszakapta a látását, elmúlt a fejfájása, és már egyedül sétál.

(Oddity Central)

(Kiemelt kép: illusztráció.)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top