Egészség

A textilmaszk viselése segít a járvány lassításában

Ez most a hivatalos álláspont a SOTE-tól. A 65 év felettieknek javasolt, hogy már eleve abban lépjenek ki az utcára, és abban közlekedjenek.

Minden olyan helyzetben érdemes maszkot viselni, amikor több emberrel is találkozhatunk, a 65 éven felüliek számára pedig javasolt, hogy maszkban lépjenek ki az otthonaikból – javasolja a Semmelweis Egyetem.

A SOTE ajánlása alapján érdemes mindenkinek maszkot hordania

A SOTE ajánlása alapján érdemes mindenkinek maszkot hordania (Fotó: Ying Tang / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

A szakértők a lakosságnak a sebészi maszkok helyett a dupla rétegű, magas hőfokon mosható textil maszkokat ajánlják – mondta dr. Merkely Béla, az egyetem rektora.

A szakértők hangsúlyozzák, hogy a maszk viselése önmagában nem előzi meg a fertőzést, de használata lassíthatja a járvány terjedését.

A textilmaszk esetében is figyelni kell az általános szabályokra, vagyis csak akkor van értelme a használatának, ha az egyszerre takarja az orrot és a szájat, illetve ha nincsenek rések az arc és a maszk között. Használata előtt és levétel után alapos kézmosás szükséges.

Arcmaszk otthoni készítésekor mindig figyeljünk rá, hogy 60 fokon mosható, többrétegű vászonanyagból készítsük el a védőfelszerelést, ami mosógépben tisztítható. Amennyiben lehetőségünk van rá, készítsünk több maszkot is saját magunk és akár családunk, ismerőseink részére.

(via)

(Kiemelt kép: AFP)

További cikkek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top