Egészség

Szlávik János: „Hamarosan Magyarországon is elérhető lehet egy hatásos koronavírus elleni készítmény”

A Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szerint a járvány még hetekig biztosan velünk lesz.
Koronavírus

„Hamarosan Magyarországon is elérhető lehet egy hatásos koronavírus elleni készítmény – nyilatkozta az RTL Híradójának Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa. A Remdesivir jelenleg az egyetlen olyan szer, melynek a járvány ellen már bizonyított hatása van. A direkt vírus elleni készítmény már a fertőzés középstádiumában hatékony lehet.

Dél-Pesti Centrumkórházban március eleje óta próbálják olyan készítményekkel kezelni a betegeket, melyek a járvány korábbi tapasztalatai alapján valamilyen módon hatékonyak voltak. A szakember azt mondta, már idén ősszel vagy télen rendelkezésünkre állhat a hatékony védőoltás a betegség ellen.

A doktor felhívta a figyelmet arra, hogy a koronavírus-járvány még hetekig biztosan velünk lesz. Úgy véli, Magyarországon egyelőre lehetetlen előrejelezni a járvány csendesedését.

Hozzátette: ha valaki lélegeztetőgépre kerül, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem éli túl a betegséget. A Szent László Kórházban sok beteget lélegeztettek, és jó részük lekerült a lélegeztetőgépről.

 (Nyitókép: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top