Egészség

Meghalt 6 újabb beteg, 56-tal nőtt a fertőzöttek száma

Ezzel 3473-ra emelkedett az igazoltan fertőzöttek száma, és eddig összesen 448-an haltak meg a koronavírusban Magyarországon.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3473 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölték a Koronavirus.gov.hu tájékoztató oldalon.

Elhunyt újabb idős 6 krónikus beteg. Ezzel 448 főre emelkedett az elhunytak száma, 1371-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

Az aktív fertőzöttek száma 1654 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 56%-a, az elhunytak 77%-a, a gyógyultak 61%-a budapesti vagy Pest megyei. 570 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 45-en vannak lélegeztetőgépen.

Meghalt 6 újabb beteg, 56-tal nőtt a fertőzöttek száma

Jelenleg a védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet. 

(Kiemelt kép: Getty Images)

További hírek a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top