Egészség

Édes fotókkal bizonyítják az állatvédők, milyen cuki állatok a denevérek

Az ausztrál nonprofit denevérvédő szervezet 40 hihetetlenül cuki fotóval mutatja meg, milyen édes kis állatok a denevérek valójában.

A Vuhan piacán történtek óta a közvélemény eléggé szegény denevérek és tobzoskák ellen irányult, pedig nem ők tehetnek az emberiség mohóságáról és hülyeségéről. Ennek ellenére egyre többször hallani denevérellenes túlkapásokról, és egy ausztrál állatvédő szervezet, a Bats Qld Inc. most sajátos módon próbál tenni ellene: Facebook és Instagram oldalukat valósággal elárasztották szupercuki denevéres fotókkal.

Devenér 1

Cuki denevér (fotó: Bats Qld Facebook oldala)

Persze a tevékenységük nem merül ki ennyiben: edukációval is foglalkoznak, és arra okítanak fiatalokat és időseket, hogy milyen fontosak a természetben és az ökoszisztémában ezek az állatok, és milyen hamis mítoszok lengik körül őket. Sokan például hajlamosak azt hinni, hogy a denevérek koszos állatok, de a valóság pont ennek az ellentéte: nagyon tiszták, és gondoskodnak arról, hogy egyfolytában tisztán tartsák magukat. Az is egyike a tévhiteknek, hogy rengeteg emberekre veszélyes betegséget hordoznak, csakhogy ez a nyugati világban élő fajtákra nem igaz. Ízelítőül mutatunk néhány fotót, de az összeset megcsodálhatod a BoredPanda eredeti cikkében.

Denevér 2

Zabálnivaló kis denevér (fotó: Bats Qld Facebook oldala)

Denevér 3

Denevér cumival (fotó: Bats Qld Facebook oldala)

További denevéres érdekességek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top